Redu stresul la locul de munca

In stil office

Redu stresul la locul de munca

“Inspira…expira”. Asta spun intotdeauna prietenilor si colegilor mei cand se afla in conditii de stres. Acesta este si secretul meu de ceva timp. Sa recunoastem: putine sunt joburile fara stres. La un moment dat, trebuie sa facem fata unor circumstante stresante. Dar sa incercam sa intelegem cum putem minimiza stresul.

Cum poti reduce stresul la locul de munca

Deci, cum poti reduce stresul la locul de munca?

Retine faptul ca, orice ai face, nu poti avea o situatie perfecta intotdeauna. Ceea ce este important insa este sa incerci din rasputeri sa treci peste orice provocare care iti rasare in cale.

Intai, sarcinile urgente!

Vino la birou la timp, cu o atitudine pozitiva. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa pregatesti o lista cu sarcinile care trebuie duse la indeplinire, daca nu ai facut-o deja cu o zi inainte. Verifica calendarul daca aici iti pastrezi orarul. Daca nu ai sarcini urgente, incepe sa lucrezi la cele mai complicate si mai solicitante. Deja te-ai obisnuit cu sarcinile de rutina pe care le poti rezolva intre sarcinile foarte importante.

Instrumentele de comunicare sunt prietenii tai

E-mailurile de birou, apelurile telefonice, faxurile, casutele vocale-acestea sunt instrumentele de comunicare foarte importante in aranjarea zilei de lucru. Ele au rolul de a-ti face viata mai usoara, dar nu le lasa sa iti conduca viata in efectuarea sarcinilor! Citeste-ti mesajele si asculta casuta vocala la inceputul zilei de lucru. Acestea pot transmite sarcini urgente.

La job, fixeaza o ora la care sa raspunzi la telefoane si mesaje si raspunde la inceputul zilei numai la cele urgente. Instaleaza optiunea “raspuns automat” la e-mailul tau, pentru ca celelalte parti sa primeasca raspuns ca tu ai primit mesajul lor si ca le vei raspunde in curand.

Daca munca este greoaie si trebuie sa respecti un termen limita, lasa-ti casuta vocala sa functioneze pentru tine si raspunde mesajelor cand ai timp, dar nu prea tarziu, deoarece pot exista apeluri urgente care necesita atentia ta. Astel, vei evita stresul.

Moduri de a reduce stresul la locul de munca

Invata cum sa delegi munca daca ai subordonati, chiar daca stii ca tu o poti face mai bine. Tu trebuie sa faci fata unor responsabilitati mai mari.

Fixeaza-ti niste scopuri zilnice si asteptari pe care sa le indeplinesti sau sa le depasesti, dar nu vorbim de perfectiune! Daca nu ti se impune un termen limita, nu iti fixa tu unul pe care sa nu il poti realiza. Daca trebuie sa fixezi un termen limita, fii realista, deoarece este mai bine sa indeplinesti o sarcina inainte de termenul limita decat sa astepti pana la ultima suta de metri, situatie care te pune in mare stres.

Ia cuvantul. Daca esti coplesita de volumul mare de lucru, spune-i acest lucru sefului tau, in loc sa te stresezi singura. Spune-o intr-o maniera adecvata, fara a te plange. Ofera solutii.

Daca vezi ca se apropie o situatie care pare sa fie stresanta, inspira, expira, inspira, expira… Fa asta pana ce te calmezi si poti sa faci fata situatiei. Este bine sa faci fata unei situatii stresante fara sentimente negative. Astfel, mintea ta este clara, stii ce ai de facut, iar stresul te va ocoli.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou