Cariera: Agent de vanzari

Succes story

Cariera: Agent de vanzari

Atunci cand cineva vorbeste despre o firma privata, in mod inevitabil te gandesti la strategii de marketing si vanzari. Multi sunt de acord cu faptul ca o vanzare reusita cere de la agentul de vanzari cateva trasaturi de personalitate ascunse si o calitate a relatiilor interpersonale.

Multe persoane instarite despre care noi tot citim pot avea asemenea cerinte datorita pasiunii pentru vanzari alaturi de trasaturile de personalitate. Azi, ei sunt foarte bogati.

Totusi, alaturi de succesul in domeniul vanzarilor a acestor oameni, pot aparea si diferite curse. Apare interesul personal. Accentul cade pe posibilitatile unui agent de vanzari pentru obtinerea unor rezultate pozitive precum si indepartarea insuccesului. Unii oameni adora domeniul vanzarilor si de aceea si-au ales aceasta cariera. Aproape toate persoanele pe care le cunosc lucrand in acest domeniu sunt cinstite si nu au nicio intentie de a insela clientii in vanzarea de bunuri si servicii. Daca tragem avantaj de pe urma clientilor, aceasta situatie poate genera un efect de snowball teribil. Si nu uita ca roata se intoarce mereu (“What goes around comes around”). Bineinteles, un agent de vanzari necinstit poate face bani, dar pe parcursul afacerii relatia sa cu clientul este distrusa… si nu este vorba doar despre o simpla relatie, ci si de toate cele care au contribuit la efectul de snowball.

Pagubitul va spune tuturor si astfel, cineva se poate sa faca publica situatia pe Internet. Iar in momentul in care este expusa pe Internet, el va deveni la fel de cunoscut ca si “calitatea” vanzarii lui. In scurt timp, agentul de vanzari smecher va fi concediat, iar firma nu va mai rezista mult timp pe piata. 

Efectul este dat de imposibilitatea de a deveni un veritabil agent de vanzari, mai ales daca esti debutant in domeniu. Lucrul ingrijorator este acela ca multe din firmele care se bazeaza pe aceste strategii negative de vanzare nu sunt interesate in mod necesar de acele persoane experimentate in domeniul vanzarilor ci, cauta, mai degraba, persoane noi in domeniu, care incearca sa-si faca o cariera, chiar studenti ce sunt in cautarea unor job-uri part-time sau job-uri de vara.

Daca esti angajatul unei firme ce aplica tactici negative in scopul vanzarilor, de asemenea, obligand agentii de vanzari sa puna in practica aceleasi strategii, atunci este obligatoriu sa faci ceea ce este cel mai corect, si anume sa-ti dai demisia cat mai rapid ca, daca ramai, in acest mod cu siguranta nu iti vei crea o cariera pe care sa te bazezi invatand total gresit sfera vanzarilor. Exista multe job-uri in domeniu disponibile pentru tine! Ca si agent de vanzari, daca esti angajatul unei firme, cunoscuta pentru onestitate si deplina integritate, poate reprezenta chiar o investitie atat pentru propria reputatie cat si pentru cariera ta.

Exista multe lucruri in viata pe care le poti schimba, dar singurul lucru pe care un om ar trebui sa-l pastreze si sa-l valorifice este integritatea si reputatia personala. Orice persoana ar trebui sa se straduiasca sa-si protejeze reputatia iar, in ceea ce priveste calitatea necesara pentru vanzari este onestitatea. Agentii de vanzari vin si pleaca, unii apar si dispar deoarece nu au stiut sa-si salveze reputatia. Motto-ul este: sa fii cinstit intotdeauna! Ca si agent de vanzari daca esti prins intr-o situatie dificila si nu stii ce sa raspunzi, mai bine spui simplu ca nu stii decat sa minti clientul.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou