Contraceptia in perioada alaptarii

La doctor pe tocuri

Contraceptia in perioada alaptarii

Contraceptia dupa nastere este importanta, deoarece trebuie neaparat evitata o noua sarcina, care ar inhiba lactatia existenta (lactatia se opreste) si nu ar lasa organismului timpul necesar pentru refacere (se recomanda o pauza de 2 ani pentru refacerea organismului pana la o noua sarcina).

Dupa nastere, femeile isi pun, din nou, problema legata de metoda de contraceptie cea mai potrivita, astfel incat sa nu dauneze influenteze negativ alaptarea.

Alaptarea, metoda de contraceptie temporara

Daca bebelusul nu are mai mult de sase luni, este alaptat exclusiv cu lapte matern, fara niciun supliment alimentar, iar tu inca nu ai menstruatie: esti protejata in proportie de 98% fata de o noua sarcina. Avand in vedere ca o metoda contraceptiva clasica este eficienta intr-o proportie similara, se poate spune ca nu prea ai de ce sa-ti faci griji.

alaptarea mijloc de contraceptie

In timpul alaptarii, datorita faptului ca prolactina este in concentratie mare, secretia de estrogen este inhibata, iar sarcina nu ar trebui sa apara. Daca perioada dintre alaptari este mai mare de patru ore ziua si sase ore noaptea, din cauza suplimentarii hranei bebelusului, considera ca ai nevoie de o alta metoda contraceptiva. Mai ales in conditiile aparitiei primelor sangerari usoare, care sunt semn ca esti din nou fertila!

Alaptarea este o metoda de contraceptie temporara. In timpul alaptarii, datorita faptului ca prolactina este in concentratie crescuta, secretia de estrogen este inhibata si, astfel, sarcina nu ar trebui sa apara. Alaptarea intarzie instalarea unei noi sarcini, insa nu trebuie sa va bazati pe alaptare pentru a preveni o eventuala sarcina, deoarece, si in aceste conditii, se poate produce ovulatia. Alaptarea integrala in primele 6 luni dupa nastere va protejeaza de o sarcina cu o siguranta de 95%, prin metoda denumita amenoree de lactatie.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou