Buget pentru ingrijirea cainelui tau

Animale de casa

Buget pentru ingrijirea cainelui tau

Efortul financiar necesar pentru achizitia si ingrijirea unui caine este variabil, fiind influentat de zona in care locuiesti, dar si de rasa de caine dorita.

Multe persoane doresc pur si simplu sa afle de cati bani ar avea nevoie pentru a face o astfel de achizitie, dar si pentru ingrijirea cainelui. Acest articol iti va oferi informatiile necesare.

In randurile de mai jos vei gasi o lista cu cele mai des intalnite cheltuieli necesare pentru intretinerea unui animal de companie. Pentru a-ti face o idee mai buna despre bugetul necesar, trebuie sa stii ca estimarile sunt bazate pe cercetari si sondaje reale, informatiile provenind in special din surse canadiene.

Cainele ca achizitie:

Adapost pentru animale/Magazin de specialitate: 100-200 lei
Crescator particular: 200 – 6.500 lei
Nota: Cand vine vorba de achizitionarea unui caine, pretul poate fi influentat de multe aspecte. Acesta poate include sterilizarea si vaccinarile cainelui, dar poate fi influentat si de rasa, ereditate si faima acestuia.

Hrana pentru caini:

Bugetul pregatit pentru mancarea cainelui difera de asemenea de talia acestuia. Astfel, cainii de talii diferite vor presupune costuri diferite:
Cei de talie mica: 500 – 800 lei/an
Cei de talie medie : 800 – 1.000/an
Cei de talie mare: 1.200 – 1.500/an
Nota: Pretul va fi de asemenea influentat de tipul de mancare.

Ingrijire medicala:

Cainele presupune vaccinari, controale anuale, consultatii neasteptate si de cele mai multe ori si sterilizare. Iata o estimare a bugetului ce trebuie pregatit:
Vaccinari pentru un an: 25 – 200 lei
Controale anuale: 50 – 100 lei/an
Sterilizare: 50 – 150 lei

Nota: Trebuie sa estimezi si bugetul necesar pentru consultatii si tratamente neasteptate. De asemenea, femelele vor necesita o investitie mai mare, in special in perioada de gestatie.
Intretinerea parului:
20 – 400 lei/an

Nota: Dupa cum este de asteptat, bugetul necesar va fi influentat de diversi factori ca lungimea parului, rasa sau expozitiile pentru care este pregatit.
Instruire:
Instruire primara: 50 – 150 lei
Instruire de grup: 50 – 150 lei
Instruire individuala: 150 – 500 lei

Nota: Este posibil ca preturile sa difere de la o scoala de instruire la alta. De asemena, acestea includ pachete de sedinte.
Alte cheltuieli:
50 – 800 lei

Nota: Preturile pot varia si in functie de evolutia pietei.

Bugetul acordat cresterii unui caine poate parea mare, insa nimic nu se compara cu relatia speciala de prietenie ce poate rezulta dintr-o astfel de investitie.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou