Ursul polar Knut a murit, urmand sa i se faca un monument

Animale de casa

Ursul polar Knut a murit, urmand sa i se faca un monument

Knut, celebrul urs polar de la Gradina Zoologica din Berlin a murit sambata, la varsta de 4 ani. Ursul va avea un monument, fiind o celebritate la respectiva gradina zoologica.

Ursul Knut va avea un monument

Ursul polar Knut, o veritabila vedeta internationala care a ajutat Gradina Zoologica din Berlin sa obtina incasari de multe milioane de euro, a murit sambata, la varsta de patru ani si trei luni, din cauze ce urmeaza a fi determinate. O autopsie a fost efectuata luni, iar rezultatele vor fi cunoscute in curand.

Nascut in 5 decembrie 2006, Knut a devenit o senzatie mediatica dupa ce un activist pentru drepturile animalelor a fost citat in presa spunand ca puiul de urs ar fi trebuit eutanasiat, avand in vedere ca el si fratele sau, care a murit ulterior, au fost abandonati de mama lor.

In schimb, Knut a fost hranit cu biberonul de un ingrijitor al Gradinii Zoologice din Berlin, Thomas Doerflein, devenit el insusi un adevarat star in Germania, pana la subitul sau deces, ce a avut loc in septembrie 2008.

Potrivit unor vizitatori care se aflau la cusca lui Knut cand s-a produs decesul, ursul statea pe pietre si, deodata, a inceput sa ii tremure un picior. El s-a ridicat si a inceput sa mearga in cerc pana a cazut in apa, lipsit de viata.

Gradina Zoologica din Berlin a anuntat, marti, ca va construi un monument in memoria ursului polar Knut, decedat sambata.

“Knut va continua sa traiasca in inimile vizitatorilor nostri”, a declarat presedintele asociatiei Amis du Zoo, care a lansat aceasta initiativa. “Acest monument va reprezenta un lucru care va ramane pentru generatiile viitoare si care ne va ajuta sa pastram ceva pentru caracterul unic al acestei personalitati din lumea animalelor”, se afirma in acelasi comunicat.

Sursa: Mediafaxfeedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou